Agria startar i Finland

Agria startar i Finland

1 juni startar Agria Djurförsäkring i Finland med kontor i Helsingfors. Därmed blir Agria först med att vara ett renodlat specialistbolag för djurförsäkringar. I första hand kommer försäkringar för hund och katt att erbjudas. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi ser en stor potential i att öka andelen försäkrade djur i Finland och erbjuda samma trygghet för alla djur och djurägare i hela Norden, säger Birger Lövgren, vd i Agria Djurförsäkring.

Agrias hemmamarknad Sverige har troligen världens högsta försäkringsgrad med 80 procent försäkrade hundar. I Norge och Danmark är cirka 35 procent av hundarna försäkrade, medan motsvarande siffra för Finland är 20 procent.

Precis som i övriga Norden väljer Agria att samarbeta med djurägarorganisationer. I Finland var ett färskt avtal med Kennellitto avgörande för startskottet.

Nyrekryterad chef för etableringen är Anna Linder, som uppges ha lång erfarenhet från försäkringsbranschen och är aktiv inom hundvärlden.

– Vi kommer att rekrytera ett tiotal personer under våren och söker i första hand medarbetare med erfarenhet av djur, säger Anna Linder.

Agrias försäkringserbjudande i Finland kommer i princip att vara detsamma som i resten av Norden. Mer detaljer kring produkternas innehåll kommuniceras i ett senare steg inför säljstart den 1 juni. I första hand marknadsförs djurförsäkringar för hund och katt.