Veterinärhuset Lidköping till Evidensia

Veterinärhuset Lidköping till Evidensia

Veterinärhuset Lidköping blir en del av Evidensia Djursjukvård. Det framgår av ett pressmeddelande.

Veterinärhuset Lidköping ägs fram till nu av Håkan Ekesbo, veterinär med många års klinisk erfarenhet och specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Han startade kliniken 2011 och har sedan dess utvecklat den varsamt. I dag arbetar där tre veterinärer, samt flera legitimerade djurskötare och djurvårdare.

– Hos Evidensia har jag funnit en organisation som delar min och vår önskan att långsiktigt utveckla Veterinärhuset Lidköping och djursjukvården i Skaraborg för djurens och djurägarnas bästa. Att bli del av en organisation som medicinskt men också tekniskt ligger i framkant kommer att bli inspirerande. Det kommer underlätta och bredda möjligheterna för kommunikationen med alla generationer av djurägare, säger Håkan Ekesbo.

Prioriterade kvalitetsområde för Evidensia är patientsäkerhet, arbetsmiljöfrågor och hygien. De är av största vikt också för Håkan Ekesbo som kontinuerligt optimerar miljöarbetet. Senast utrustades lokalerna på kliniken med laminära luftflöden och HEPA-filter:

– Vi är stolta över att vi sannolikt har bland den bästa hygien som går att få på tand- och operationsavdelningen, det gör att serom och liknande sårinfektioner inte förekommer annat än postoperativt på grund av slickande eller liknande.

Veterinärhuset Lidköpings devis är att vara ”kliniken med de trevliga djurägarna” vilket leder till nöjda djurägare. Och ambitionen är att inte neka någon som behöver vård. Till kliniken kommer främst hundar och katter, och man har ett gott samarbete med Djurens vänner som omhändertar hemlösa katter. Bland patienterna finns också många polis-, militär- och ledarhundar liksom en betydande andel jakthundar då intresset för jakt i området är stort.

Källa: Evidensia