Ny UDS-chef hämtas från Akademiska sjukhuset

Ny UDS-chef hämtas från Akademiska sjukhuset

Maria Engedahl har utsetts till ny direktör för universitetsdjursjukhuset. Hon kommer närmast från Akademiska sjukhuset i Uppsala, där hon har varit chef för laboratoriet. Hon tillträder sitt nya jobb den 1 oktober, enligt ett pressmeddelande från SLU.

Maria Engedahl har 20 års erfarenhet av bland annat ledarskap, marknadsföring och ekonomi.

– Jag trivs i miljöer där akademi och klinik möts för att gemensamt skapa en bättre framtid säger Maria Engedahl. Min uppfattning är att Universitetsdjursjukhuset och SLU har rätt förutsättningar för att bidra till en mer hållbar värld. Jag ser fram emot att inspirera till lust och kraft för en vidareutveckling av arbetssätten så att vi på bästa sätt kan hjälpa såväl djur som människor, samtidigt som vi stödjer forskning och utbildning, säger hon i pressmeddelandet.

SLU:s rektor rektor Maria Knutson Wedel är nöjd med rekryteringen:

– Hennes bakgrund och erfarenhet stämmer väl in på den kravprofil vi hade för tjänsten. Maria har dokumenterat goda ledaregenskaper och jag har stort förtroende för henne. Hon kommer att driva vårt universitetsdjursjukhus på ett ansvarsfullt sätt och arbeta i tät samverkan med VH-fakulteten. Detta blir jättebra, säger Maria Knutson Wedel.

– Vi ser fram emot att välkomna Maria till oss på UDS. Vi är säkra på att hennes driv och engagemang kommer att inspirera oss, och vi är övertygande om att hennes erfarenhet från ett universitetssjukhus kommer att gagna oss, säger Karin Holm Forsström, chef för hästkliniken vid UDS.

Källa: SLU