Hur har du det på jobbet, Birgitta Sjölin?

Hur har du det på jobbet, Birgitta Sjölin?

Hon fick utmärkelsen Årets Chef för ett par år sedan och Hälsinge Smådjursklinik där hon är vd, blev Årets Arbetsplats i år. Kliniken var dessutom nära att vinna tävlingen Årets Djurklinik och en av de anställda har blivit Årets BMA. Birgitta Sjölin har med andra ord fått den ena bekräftelsen efter den andra på framgångsrikt ledarskap. Vad utmärker en bra chef och en bra arbetsplats?

– En bra chef ser till att medarbetarna har en rimlig arbetsbörda och att de kan påverka sin arbetssituation. Medarbetarna ska veta om att deras engagemang har ett avgörande värde för att verksamheten utvecklas och att vi kan leverera en högkvalitativ vård. Vi är varandras arbetsmiljö. Att ha kul på jobbet underlättar, säger Birgitta Sjölin.

Kliniken i Hudiksvall, med filialer i Söderhamn och Ljusdal, har cirka 35 anställda och ägs av fem veterinärer som arbetar på kliniken.

Själv har Birgitta Sjölin bakgrund som leg djursjukskötare och berättar att hon har arbetat på kliniken i 30 år. Då var de två veterinärer och två sköterskor. Om kliniken idag säger hon:

– Jag är stolt över företagets utveckling. Vi har startat flera kliniker, det går ekonomiskt bra och vi har fantastisk personal. De flesta av våra sköterskor är legitimerade och fyra av tio veterinärer är Steg 1-specialister i hundens och kattens sjukdomar och ytterligare fyra är under utbildning till Steg 1-specialister.

Läs hela intervjun med Birgitta i nummer 7 av VeterinärMagazinet som utkommer vecka 50.