UDS öppnar studentdriven smådjursklinik

UDS öppnar studentdriven smådjursklinik

I mars börjar studenter i Uppsala ta emot smådjur på Universitetsdjursjukhuset vid SLU (UDS). Studenterna ska behandla enklare åkommor till ett lägre pris än vanligt.

Den studentdrivna kliniken består av veterinärer och djursjukskötare som läser sista terminen på sitt program. När kliniken har mottagningstider finns det alltid en legitimerad veterinär på plats som kan stötta studenten kring rådgivning och behandling.

Djurägare som kommer till den studentdrivna kliniken kan få sina husdjur undersökta, vaccinerade och avmaskade.

– Vi har pratat länge om det här. Det är bra för studenterna som får arbeta mer praktiskt, och så är det bra för djurägare som kan få enklare vård till lägre priser, säger Li Hedenström, marknads- och kommunikationsansvarig för UDS.

Studenterna kontrollerar också tänder, öron och sår samt lägger om bandage. De gör även det som kallas seniorkontroll, det vill säga hälsokontroller av äldre katter och hundar.

Priset för en undersökning kommer att ligga på ungefär hälften av det vanliga priset medan avmaskningar och vaccinationer är nedsatta med 20 procent.

Källa: UDS/SLU Foto: Li Hedenström, UDS (Ingrid Ljungvall, veterinär, övervakar studenten Cajsa Grape som undersöker en katt).