Hur har du det på jobbet, Jennifer Nilsson?

Hur har du det på jobbet, Jennifer Nilsson?

Det finns inte många jobb som mitt. Det konstaterar Jennifer Nilsson, som arbetar som lärare och veterinär på Lilleruds Naturbruksgymnasium i Värmland med cirka 230 elever.

Man skulle kunna beskriva hennes jobb som det bästa från två världar. Jennifer Nilsson undervisar om ”djurvård inom djurens hälso- och sjukvård” på en gymnasieskola, men arbetar också som veterinär på skolans veterinärmottagning. Det kan knappast bli bättre?

– Nej, det här är ett jobb som passar mig. När jag hade jobbat på djursjukhus och veterinärklinik några år, började jag längta efter att undervisa och för två år sedan dök jobbet på Lilleruds Naturbruksgymnasium upp. Det finns inte många jobb som mitt i landet. Kanske fem, möjligen tio, skulle jag tro. Här kan jag kombinera det jag tycker är roligt; att undervisa och att ta hand om djur.

På bilden syns Jennifer Nilsson till höger, med elever i klass 18 D som läser djurvård.

Läs hela intervjun med Jennifer Nilsson i VeterinärMagazinet nr 2 som utkommer i dagarna.