Djursjukhuset i Växjö öppnar på helgerna igen

Djursjukhuset i Växjö öppnar på helgerna igen

1 oktober öppnar Evidensia Djursjukhuset Växjö åter sin jourmottagning på helgen. Den personalbrist som ledde till stängningen i april är avhjälpt. Nu kan djursjukhuset åter ha vårdpersonal i tjänst lördag och söndag. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Vi har rekryterat tre nya veterinärer, vilket innebär totalt åtta på sjukhuset. Det är så många som krävs för helgöppet med bibehållen patientsäkerhet. En av veterinärerna har arbetat hos oss tidigare, en kommer från annan Evidensiaenhet och den tredje är nyutexaminerad. Vid årsskiftet ansluter ytterligare en, berättar tillförordnad djursjukhuschef Martina Lagerqvist.

Hon är glad att rekryteringen gått bra, trots den stora veterinärbrist som präglar djursjukvården i hela landet.

–Vår jakt på ny personal blev lyckosam. Det betyder att flera ser vårt sjukhus som intressant och kan tänka sig arbeta här. Vi har en härlig personalstyrka som trivs ihop på jobbet, brinner för djuren och vill att de ska ha det bra. Den goda stämningen märktes under rekryteringen och de som var på intervju kände av den. Med trivsel lockar man till sig andra, säger hon och tillägger:

–Med nyrekryteringarna ökar inte bara tillgängligheten, även kompetensen höjs ett snäpp med större möjlighet till tandbehandlingar och mag-tarmundersökningar.

Djursjukhuset Växjö är det enda Evidensia i regionen som kan ta emot akut sjuka djur alla dagar. Intag av patienter sker fram till 22:00, och vårdavdelningen är bemannad dygnet runt. Under sommaren uppges djursjukhuset ha blivit nedringt från kliniker långt ifrån som inte kunnat ta emot.

Källa: Evidensia