Mannen med grishjärta återhämtar sig

Mannen med grishjärta återhämtar sig

Den amerikanske man som fick ett genmodifierat grishjärta den 7 januari lever än, skriver flera medier, bland dem Florida today. Mannen vårdas på Maryland Medical Center i Baltimore, USA.

”Flera kardiologer letar efter fel, men än så länge har vi inte hittat något. Det finns inga tecken på avstötning”, säger Muhammad M Mohiuddin chef för avdelningen för kardiologiska xenotransplantationer till tidningen.

Patienten, 57-årige David Bennet återhämtar sig stadigt men långsamt. Nyligen uppges han ha suttit upp i sängen och med svag röst stämt in i den patriotiska sången ”America the beautiful” i samband med finalen i amerikansk fotboll, Super bowl.

David Bennet diagnostiserades med obotlig hjärtsjukdom men ansågs inte vara lämpad för att bli transplanterad med ett mänskligt hjärta. Den amerikanska hälsomyndigheten FDA godkände transplantationen med grishjärta, eftersom det ansågs vara sista utvägen för patienten.

Källor: Florida Today, Maryland Mecial Center.