Fass Djur ny app för den moderna djursjukvården

Fass Djur ny app för den moderna djursjukvården

En ny app för veterinärer, djurägare och apotekspersonal har lanserats. Nya Fass Djur kan nu laddas ner i var mans mobil, och fungerar även utan internet.

Många veterinärer använde gamla djur-Fass i bokform, och saknade den när den försvann för nästan tio år sedan. Men nu har Lif som äger Fass, lanserat en modern app riktad mot veterinärer, djurägare och apotekspersonal.

–Fass Djur ger kvalitetssäkrad information om godkända djurläkemedel som finns i Sverige, direkt i handen. Tanken är att underlätta vardagen för bland andra veterinärer, säger Märta Lindquist på Lif – De forskande läkemedelsföretagen.

Den slutliga utformningen av appen har föregåtts av mycket förhandsarbete, bland annat i form av intervjuer med de tänkta målgrupperna.

Appen laddas ner på vanligt sätt genom Google Play eller Appstore och har en hel del finesser anpassade för den moderna djursjukvården.

  • Informationen i appen är tillgänglig även off line, förutsatt att användaren har aktiverat den funktionen. Då laddas ny information ner automatiskt, utan att man behöver tänka på det. Praktiskt för veterinärer som befinner sig långt från internet.
  • Du kan skanna en läkemedelsförpackning och komma direkt till den aktuella produkten.
  • Du kan dela Fass Djur-texten med en kollega.
  • Du får aktuell restinformation och kan söka lagerstatus på apotek.
  • Texten är indelad i olika informationsavsnitt. För att slippa bläddra kan du fästa det som intresserar dig överst.
  • Du kan spara läkemedel du söker upp ofta i en snabblänk.

Fass Djur har bara funnits tillgänglig i ett par månader, men Märta Lindquist har redan fått en del positiva reaktioner från veterinärer som tycker att den är lätt att använda. Sedan appen gick live den 14 november 2023 har 800 nedladdningar registrerats.

Text Ingrid Kindahl. Bilden är en genrebild