Hon startade Vetgig för att förbättra arbetsmiljön

Hon startade Vetgig för att förbättra arbetsmiljön

Veterinären Katrin Dec och före detta it-konsulten Mattias Kindgren vill förbättra arbetsmiljön för djursjukvårdspersonal. Därför startade de bemanningsföretaget Vetgig.

Vetgigs affärsidé är att göra det lätt för kliniker och djursjukhus att få tag på personal kostnadseffektivt, snabbt och smidigt.

Samtidigt ger vi veterinärer och djursjukskötare ett nytt sätt att jobba på. Vi ska bli Sveriges bästa arbetsplats inom djursjukvården, lovar Mattias Kindgren.

För närvarande har bolaget 400 namn i sin databas. Det är personer som skickat in sin cv och kontrollerats av Vetgig. Av dessa arbetar i dagsläget sju veterinärer och tre djursjukskötare ute på uppdrag hos kund.

Den första stora kunden blev Swedavia, som snabbt behövde bemanna rabieskarantänen på Arlanda. Uppdraget varade i flera månader, men är nu avslutat. Bland de aktuella kunderna finns UDS, Husdjurshälsan i Göteborg och Djurakuten i centrala Stockholm.

I framtiden räknar Vetgig med att växa, både i och utanför Sverige.

Om fem år har vi uppdrag över hela Sverige och även i övriga Norden, visionerar Mattias Kindgren.

Vad tycker er personal är det bästa med att arbeta på Vetgig?

– Många uppskattar variationen av att komma ut på olika kliniker, man träffar mycket nya kolleger och känner sig uppskattad. De uppskattar också möjligheten till mer ledighet och generösa villkor, säger Katrin Dec.

Text Håkan Frisell foto David Marquéz. Bilden föreställer veterinären Katrin Dec

Läs mer om Vetgig i kommande nummer av VeterinärMagazinet.