SVF kritiserar SVT efter TV-sända världscupen

SVF kritiserar SVT efter TV-sända världscupen Bild: Adobe Stock

Sveriges Veterinärförbund kritiserar SVT efter den TV-sända världscupen i hoppning och dressyr som gick innan helgen. ”Vi förväntar oss att SVT utgår från gällande uppförandekoder inom hästsporten och den svenska djurskyddslagstiftningen. Det finns ingen anledning för SVT:s kommentatorer att i sändning ursäkta ett beteende som varken är djurskyddsmässigt acceptabelt eller tillåtet.” Det skriver SVF i ett öppet brev till SVT.

På SVF:s hemsida skriver de att man aldrig kan bagatelliseras eller försvarar när en ryttare rider en häst med så hårt tryck mot munnen och i en tvingande huvud-halsposition att det orsakar smärta, blodstas eller skador, så som det gjordes av SVT:s programledare och kommentatorer. 

Ta del av hela brevet på SVF:s hemsida:.