I juli öppnar nytt Awake djursjukhus

I juli öppnar nytt Awake djursjukhus Dr. Michael Brückner, Leg. veterinär, Dipl. ECVS, MRCVS, EBVS, och Anna Frennesson, leg. veterinär med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar, båda medgrundare och delägare av Awake djursjukhus Helsingborg AB.

Ett nytt djursjukhus under Awakes flagg öppnar  i Helsingborg. Närmare bestämt den 12 juli då Anna Frennesson, leg. veterinär med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar, och Dr. Michael Brückner, leg. veterinär, Dipl. ECVS, MRCVS, EBVS, slår upp portarna tillsammans med ett fyrtiotal kollegor. Vi fick  några minuter med duon som båda är medgrundare och delägare i Awake djursjukhus Helsingborg.

Hallå där Anna Frennesson och Michael Brückner! Berätta vad kan djurägare i Helsingborg förvänta sig när Awake kommer till orten?

–Vi kommer bedriva akut- och specialistvård för hund och katt i nyrenoverade fräscha lokaler på 2000 kvadratmeter i centrala Helsingborg. Djurägare kan förvänta sig vård av högsta kvalitet och att möta ett team med hög kompetens och stort engagemang. Awake djursjukhus Helsingborg är öppet dygnet runt från start.

Invigningen sker den 10 juli, vilka är ni som öppnar – hur stort kommer det bli?

– Tillsammans med ett fyrtiotal kollegor kommer vi igång med verksamheten den 12 juli och teamet kommer sedan fortsätta växa.

Ni finns även i Stockholm, hur många kliniker har ni? Hur ser planen ut framöver?

– När vi öppnar i Helsingborg finns det totalt två Awake-djursjukhus. Vi har i dagsläget inga planer på att expandera men är öppna för att träffa kollegor som är intresserade av konceptet. Awake djursjukhus är ett komplement till familjeveterinären och lägger stor vikt på samarbete med övriga kliniker och djursjukhus. Målet är att erbjuda högkvalitativ vård till så många patienter som möjligt. Vi har samma priser alla dagar året runt och har inga jourpåslag. Något som är väldigt viktigt för oss är att måna om vår personals välmående och erbjuder därför bland annat bra work-life balance med möjlighet till tre- till fyradagars arbetsvecka, fokus på god arbetsmiljö samt en stark teamkänsla.

Från VeterinärMagazinet (nr 4/21) när Rebecca Berg öppnade Awake i Stockholm.

Fakta: Awake djursjukhus

Grundades: Av Rebecca Berg (Åres Veterinär 2021) 2021 som Skandinaviens första renodlade specialist- och akutsjukhus för hund och katt. Djursjukhuset ägs av personalen.
Öppettider: Dygnet runt, året runt.
Djursjukhus: Finns i Stockholm och i juli även i Helsingborg.
Tar det till Helsingborg: Anna Frennesson, veterinär sedan 2014. Har erhållit specialistkompetens inom hundens och kattens sjukdomar, har vidareutbildat sig och specialområde är främst bukultraljud men även hjärtultraljud. Utöver detta jobbar Anna med akut- och intensivvård och utför akutoperationer. Michael blev färdig veterinär 2007 varpå han gjorde en doktorsavhandling och två internship följt av ett residency och blev diplomat inom kirurgi 2014. Har jobbat internationellt i bland annat Tyskland, Österrike, Storbritannien, USA, Kanada och Sverige och utvecklat sin kunskap inom de två specialområdena minimalt invasiv kirurgi och interventionell radiologi. Michael utför också avancerad mjukdelskirurgi, ortopediska operationer och neurokirurgiska ingrepp.