Stipendium för veterinärstudenter öppet för ansökan

Stipendium för veterinärstudenter öppet för ansökan

Veterinärstudenter med intresse för smittsamma sjukdomar hos sällskapsdjur, klinisk vaccinologi eller immunologi kan nu ansöka Michael J Day-stipendiet.

Stipendiet ger ekonomiskt stöd till ett forskningsprojekt om en aspekt av smittsamma sjukdomar hos små sällskapsdjur, klinisk vaccinologi eller immunologi. Det skapades till minne av Michael Days bidrag till vaccinologi och immunologi hos sällskapsdjur i hans roll som ordförande för WSAVA:s vaccinationsriktlinjegrupp fram till mars 2020. Stipendiet finansieras av läkemedelsbolaget MSD Animal Health.

Alla veterinärstudenter som studerar vid en ackrediterad veterinärhögskola i ett land där WSAVA har en medlemsförening är berättigade att ansöka om stipendiet. Mer information finns här:. Åren2022 och 2023 gick stipendiet till en nepalesisk respektive tysk veterinärstudent.

Sista ansökningsdag för årets stipendium är den 31 juli 2024. Vem som får pengarna meddelas i slutet av oktober 2024 och det aktuella forskningsprojektet förväntas genomföras mellan januari och september 2025. Inom tre månader efter avslutad forskning förväntas stipendiaten lämna in en rapport om sina resultat. Vederbörande kommer också att bli inbjuden att presentera eller publicera sina resultat på engelska, som en affisch eller sammanfattning, under WSAV:As världskongress.

WSAVAs vaccinationskommitté är ett team av experter från hela världen som tar fram evidensbaserade vetenskapliga råd till veterinärer globalt om optimal vaccinationspraxis för hundar och katter. WSAVA står för World Small Animal Veterinary Association. MSD Animal Health  WSAVA Vaccinationskommittés partner.

Källa: WSAVA