Djursjukhusgruppen köper mer i Norge

Djursjukhusgruppen förvärvar Telemark Dyreklinikk, en av de största djurklinikerna i Telemarkregionen, som ligger väster om Oslo.

Telemark Dyreklinikk etablerades redan 1970, är en väl utrustad för smådjurssjukvård och godkänd av Den Norske Veterinærforening. Sedan 2002 drivs även en filialklinik. Utöver kompetens inom mjukdelskirurgi, odontologi, invärtesmedicin samt kardiologi finns även ett eget laboratorium samt 24-timmars akutvårdsservice.

Under 2013 har ursprungsklinikenkliniken expanderat och i september invigdes första delen av en genomgripande nybyggnation. Ägaren och verksamhetschefen Inge Vogt Engeland är disputerad veterinär och under specialistutbildning inom smådjursmedicin. Han och övrig personal har stort fokus på kontinuerlig, internationell vidareutbildning. Inge Vogt Engeland ser därför flera möjligheter med att ingå i Djursjukhusgruppen.

Förvärvet av Telemark Dyreklinikk sker genom PetVett, en del av Djursjukhusgruppen sedan 2012. PetVett grundades 2003 av veterinärerna Birgitte och Egil Greve. Med förvärvet av Telemark Dyreklinikk omfattar Djursjukhusgruppen närmare 20 djursjukhus och djurkliniker i Norge, däribland PetVett, Dyreklinikken Askøy, Dyreklinikken Sotra, Dyreklinikken på Stend, Doktor Dyregod samt Dyreklinikken Tromsø.

Källa: Djursjukhusgruppen