Karlskoga Djurklinik växte med 532 procent på tre år

Dagens Industri rankar Karlskoga Djurklinik som tvåa över listan av så kallade gaseller i Örebro län. Som gasellföretag räknas sådana som minst har fördubblat sin omsättning på tre år.

För att kallas gasellföretag ska man ha en omsättning på minst 10 miljoner, ha minst tio anställda, minst ha fördubblat sin omsättning mellan 2009 och 2012, ha ett samlat rörelseresultat för de senaste fyra räkenskapsåren som är positivt, samt växa organiskt – alltså inte genom förvärv eller fusioner.

Av dem som uppfyller kriterierna rankas de med högst tillväxt län för län och Karlskoga Djurklinik har alltså hamnat tvåa av 36 i Örebro län, med en procentuell tillväxt på 532 procent mellan 2009 och 2012.

Kliniken drivs av äkta paret och veterinärerna Martina Cambrand och Magnus Andersson. Så sent som i somras sålde de sin klinik till Evidensia, men jobbar kvar som klinikchef respektive chefsveterinär. När de sålde hade kliniken en nettomarginal på 20 procent och en soliditet på 40 procent.

I tidningen förklarar Martina Cambrand framgången med att de startade i liten skala 2006, men blev sedan så säkra på att kunna öka antalet patienter att de vågade köpa en fastighet 2010 som de byggde om till klinik. Sedan dess har antalet besök ökat från 8 000 per år till 14 000.

Källa: DI