Hjärtat köper Apovet

Apotek Hjärtat köper Apovet, som är specialiserat på distanshandel inom djurläkemedel. Apovet omsatte cirka 70 miljoner kronor förra året.

Apovet är ett nätbaserat apotek inriktat på distansförsäljning av djurläkemedel och apoteksvaror till djursjukhus, veterinärer och djurägare i hela Sverige. Med samtliga djurläkemedel på lager och snabba leveranser direkt hem i brevlådan till kunderna, har Apovet en stark position på den svenska marknaden för djurläkemedel.

– Med förvärvet av Apovet får vi in värdefull djurexpertis i Hjärtat, något som vi har nytta av när vi utvecklar och breddar vårt erbjudande. Vi är glada över att börja jobba ihop med Gabriella Sander och hennes kompetenta medarbetare, säger Anders Nyberg, vd Apotek Hjärtat.

– Vi har på kort tid byggt ett starkt varumärke inom djurläkemedel och som en del av Hjärtat får vi ett centralt stöd med synergier, bland annat inom inköp, som gör oss ännu starkare, säger Gabriella Sander, Apovets vd och grundare.

Apovets verksamhet står på flera ben. Störst är försäljningen till veterinärkliniker och djursjukhus (B2B), men konsumentdelen där djurägare köper recept- och receptfria läkemedel samt andra djurvårdsprodukter, växer. Dessutom har Apovet avtal om distribution till andra apotek.

Apotek Hjärtat behåller varumärket Apovet efter köpet.Gabriella Sander blir affärschef för Djurläkemedel och Anders Nyberg är vd för Apovet. Verksamheten ingår i affärsområdet Vård & Omsorg inom Apotek Hjärtat.

Apovet är ett apotek som står under Läkemedelsverkets tillsyn och innehar tillstånd att bedriva detaljhandel med läkemedel. Företaget grundades 2009 i samband med omregleringen av apoteksmarknaden, har i dag åtta anställda och är beläget i Jönköping.

Källa: Apoteket Hjärtat