Privat donation bidrog till MRT:n på UDS

Privat donation bidrog till MRT:n på UDS

Det var en donation som bidrog till att nya UDS kunde få en egen MRT. Det framgår av ett pressmeddelande från SLU i samband med invigningen av nya VHC.

Ett exempel på hur välutrustat och avancerat det nya Universitetsdjursjukhuset är, är den nya MRT:n som innebär en klar förbättring jämfört med tidigare. Då djuren fick köras in till Akademiska sjukhuset för att få undersökningarna gjorda.

Men en privat donation bidrog till att investeringen i en egen MRT skulle kunna göras.

– Jag älskar alla djur och kanske speciellt hundar och katter. För mig är de inte bara husdjur utan familjemedlemmar och mina barn. Jag tror att många andra djurägare känner likadant. Som alla djurägare vill jag kunna ge mina älsklingar bästa möjliga vård när det behövs. Jag har sett hur enormt duktiga och motiverade all personal på SLU är och de har alltid gjort sitt absolut bästa för att hjälpa när det har behövts. Genom denna donation hoppas jag kunna hjälpa personal och djurägare att kunna ge sina älskade djur en snabb bra diagnostik för bästa vård. Att kunna hjälpa på detta sätt ger mig glädje och lycka, säger donatorn SvenOlov Hjelmstad.

Bilddiagnostiska kliniken vid Universitetsdjursjukhuset är en av de största inom veterinärmedicinsk bilddiagnostik i Europa och den enda godkända utbildningsplatsen i Sverige för europeisk specialistexamen inom ämnet. Utbildningen är unik då den omfattar inte bara fördjupade kunskaper inom röntgen och ultraljud utan även scintigrafi, magnetresonanstomografi (MRT) och datortomografi (DT) och inom alla djurslag.

Källa: SLU Foto: Philips