Evidensia bygger om flera kliniker

Evidensia bygger om flera kliniker

Nu bygger Evidensia om fem av sina djursjukhus. Det gäller anläggningarna söder om Stockholm, i Linköping, Halland, Helsingborg och i Strömsholm.

Det är snart tre år sedan Evidensia bildades, och nu är det enligt vd Anders Thunberg dags att göra de lokalförbättringar som sammanslagningarna förespeglade. De kliniker som ska byggas om de närmaste åren är Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva, Evidensia Valla Djursjukhus Linköping, Evidensia Djursjukhuset Norra Halland, Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg samt Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm.

Enligt Evidensias landschef Sverige smådjur satsas totalt omkring 30 miljoner kronor på ombyggnaderna. Pengarna tas från vinstmedel, som inte delas ut till ägarna utan återinvesteras i verksamheten.

En av de kliniker som tack vare expansion har störst behov av om- och tillbyggnad, är Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva.

– Snart kommer vi att kunna ha dygnet-runt-öppet, skiktröntgen (CT) och större intensivvårdsavdelning, berättar djursjukhuschefen Annette Nyholm.

I början av 2016 ska bygget vara klart och sjukhusytan växer då från 1 400 kvadratmeter till 2 600 kvadratmeter. En del av kliniken blir kattmottagning med eget väntrum, något som kunderna har efterfrågat. I de nya lokalerna kommer det även finnas ett större utbud av rehabilitering. Dessutom blir operationsavdelningen större och uppfylla nya hygienkrav.

Djursjukhuset Norra Halland bygger också för att kunna ta emot fler patienter, med fler och större avdelningar för bland annat akutfall, isolering och ortopedi. Specialistdjursjukhuset Helsingborg expanderar bland annat med en ny infektionsklinik. Valla Djursjukhus i Linköping håller på att växa med 500 kvadratmeter. Ett av målen är att nya mottagningsrum ska korta ner väntetiderna.

Under 2015 kommer även spaden sättas i jorden i Strömsholm, där Specialisthästsjukhuset får en ny vårdavdelning.

– Detta är jättesatsningar som är möjliga tack vare Evidensia Djursjukvårds storlek. Tillsammans är vi helt enkelt starka, säger Mia Rådberg, landschef för Evidensia Sverige Smådjur.