AniCura köper minoritet i fyra djursjukhus i Norrland

Östersunds Djursjukhus, Djursjukhuset Sundsvall, Åre Djurklinik samt Östersunds Hästklinik inleder ett partnerskap med AniCura genom att AniCura går in som minoritetsägare i de fyra verksamheterna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Som enda djursjukhus i norra Sverige har Östersunds Djursjukhus och Djursjukhuset Sundsvall öppet dygnet runt, året om, med både veterinär och djursjukskötare på plats även under nätterna. Åre Djurklinik är en välutrustad och personlig djurklinik mitt i fjällvärlden med tillgång till digitalröntgen, ultraljud, litet laboratorium samt nybyggd operationssal. Östersunds Hästklinik har funnits på orten i över tjugo år och har en fullt utrustad operationsavdelning, moderna system för bilddiagnostik, laboratorium samt smedja och egen hovslagare.

Tillsammans har de fyra verksamheterna drygt 80 medarbetare varav 30 veterinärer och tar årligen emot närmare 30 000 patienter.

– Ända sedan vi öppnade vår första lilla djurklinik hemma i garaget på Frösön har målsättningen varit att erbjuda bästa möjliga vård till regionens alla djurägare. Att sedan förvärva Östersunds Djursjukhus när det gick i konkurs 2011 var ett svårt och stort beslut som krävde mycket mod, men som gjorde det möjligt att förverkliga vår dröm om ett dygnetruntöppet djursjukhus i regionen. Att nu även Djursjukhuset i Sundsvall sedan 2013 har öppet dygnet runt känns fantastiskt och vi är oändligt tacksamma gentemot våra medarbetare och djurägare för att de gör detta möjligt”, säger Åsa Gunnarsson Bromée, vd och delägare.

– Som veterinär uppskattar jag de möjligheter som öppnar sig genom att ingå i ett större kompetensnätverk tillsammans med andra duktiga och intresserade veterinärer och djursjukskötare. Ett nätverk och samarbete där även riktig spetskompetens inom en rad veterinärmedicinska områden finns att tillgå”, tillägger chefsveterinär och delägare Johan Bromée.