Debatten om trubbnosar trappas upp till bråk

Debatten om trubbnosar trappas upp till bråk

1047 uppfödare och ägare av trubbnoshundar går nu till motattack mot trubbnosupproret, som undertecknats av 650 veterinärer. Enligt initiativtagaren till repliken har trubbnosupproret fått horribla konsekvenser för uppfödarna. Dessutom uppger hon att djurägare blivit verbalt attackerade av veterinärer som ifrågasatt deras val av hundras.

Initiativtagare till motupproret ”Vi värnar hela hunden” är Anki Hagberg, labradoruppfödare, mopsägare och journalist.

”Vi kan inte acceptera de horribla konsekvenser det veterinära uppropet resulterat i. Den mediedebatt som följde efter ”trubbnosuppropet” var alltför ensidig. Inte någon representant för de aktuella uppfödarna fick komma till tals. Det hoppas vi kunna ändra på med denna replik”, skriver hon i ett mejl till VeterinärMagazinet.

I onsdags debatterades problemet med trubbnosars andningssvårigheter i Aktuellt mellan Veterinärförbundets informationschef Johan Beck-Friis och en representant för Mopsordern.