”Ett privilegium att bestämma själv”

”Ett privilegium att bestämma själv”

Anders Thunberg slutar som vd för Evidensia efter 20 år i chefsstolen på Strömsholm. Nu går han in i styrelsen för att jobba med strategi- och framtidsfrågor.

– Det är många som har uttryckt förvåning över att jag slutar, och det är jag glad för. Det är ju inte meningen att det ska märkas att man funderar på att sluta, säger Anders Thunberg till VeterinärMagazinet.

Han är uppenbart glad för att det har blivit precis som han själv ville: Han lämnar över det operativa jobbet om ett halvår, men blir kvar som ledamot i styrelsen och som ägare.

– Det är ett privilegium att bestämma själv. Det här är ett fint läge att sluta, nu när Evidensia ska bli dubbelt så stort, säger han.

Anders Thunberg tror också att efterträdaren Martin Tiveus blir perfekt i vd-rollen.

– Han verkar mycket välmeriterad och har jobbat som chef i olika branscher. Han kommer från finanssektorn, men verkar främst vara en duktig ledare, säger Anders Thunberg, som haft viss insyn i rekryteringsarbetet.

Själv ser han nu fram emot att ta det lite lugnare och få ägna sig åt det han anser att han är bäst på: Innovation och inspiration. Om han får fortsätta att bestämma blir han nu erbjuden fler styrelseuppdrag. Det kommer att visa sig.

Text: Ingrid Kindahl