Evidensia nyinviger i Kungsbacka

Evidensia nyinviger i Kungsbacka

Nyligen återinvigdes Evidensia Djursjukhuset Norra Halland i Kungsbacka efter en ombyggnad. Det är ett led i Evidensias satsning, där flera djursjukhus moderniseras.

– Ända sedan vi startade 2007 har patientantalet ökat konstant. Eftersom våra djurägare vill ha ännu mer avancerad vård, och dessutom under större delen av dygnet, kände vi att det var hög tid att bygga om och bygga till. Nu är vi äntligen klara och det känns jättebra, säger Anette Wennerberg Brink, klinikchef på Evidensia Djursjukhuset Norra Halland.

De tidigare lokalerna bestod av cirka 340 kvadratmeter klinikyta. Nu kompletteras dessa med ytterligare 565 kvadratmeter. Tidigare har man bland annat haft brist på plats för isoleringsavdelning, separat ortopedioperation, intensivvård och stationärvård. Men nu finns allt som patienter i Kungsbacka-området kan komma att behöva samlat under samma tak.

– Vi började detta projekt under sommaren 2014. Förra veckan kom den sista viktiga delen på plats, vår CT, som innebär att vi kan erbjuda ännu mer bilddiagnostik. Våra renoverade lokaler är anpassade för modern djurvård och allt strängare hygienkrav, säger Anette Wennerberg Brink.

Källa: Evidensia