Agria höjer ersättningsnivåer

Agria höjer ersättningsnivåer

Agria djurförsäkring har filat på försäkringarna för hund och katt och bland årets nyheter finns höjda ersättningsnivåer för veterinärvård med upp till 120 000 kronor per år.

– Vi har lyssnat på våra kunder och flera har påpekat bekymret med att inte nuvarande belopp räcker om man skulle ha oturen att råka ut för flera skador eller sjukdomar under samma år. Det vill vi bemöta med en rejäl ersättningsnivå, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef för smådjur, Agria Djurförsäkring.

Därför har Agria nu infört marknadens högsta maximala ersättningsnivå för hund- och kattförsäkringar på 120 000 kronor. Samtidigt höjs även de övriga ersättningsnivåerna ett snäpp – 25 000 till 30 000 kronor och 50 000 till 60 000 kronor.

– Vi ser också att vissa mediciner kostar en hel del och det kan bli dyrt för djurägaren. Därför har vi valt att även höja den maximala ersättningen för medicin från 3 000 till 6 000 kronor, säger Patrik Olsson.

 

Förändringarna gäller från den 1 april.

Källa Agria