Här är Årets klinik

Här är Årets klinik

Smådjurskliniken Din Veterinär i Helsingborg är den första att tilldelas utmärkelsen Årets Djurklinik av branschorganisationen SLA-Svensk Djursjukvård. Och den 23 april avslöjas vem som får VeterinärMagazinets utmärkelse Årets Veterinär. Missa inte det!

Årets Klinik har röstats fram av djurägare sedan fem finalister presenterats.

– Att vi har fått utmärkelsen Årets Djurklinik känns helt fantastiskt. Vi är enormt glada och stolta att så många djurägare har röstat på oss, säger Elisabet Ellström, veterinär och vd för Smådjurskliniken Din Veterinär i Helsingborg.

Utmärkelsen är till för att sätta fokus på kvalitetsarbetet inom djursjukvården i Sverige. Branschorganisationen SLA-Svensk Djursjukvård har sedan några år tillbaka ett kvalitetssigill för medlemsföretagen som vilar på ett antal kriterier, varav fyra varit bärande för utnämningen; bemötande, tillgänglighet, prisinformation och delaktighet.

– Det här är något som djurägarna kräver i dag. Enligt vår undersökning är det framför allt bemötande, delaktighet och tillgänglighet som avgör valet av djurklinik. Utnämningen Årets Djurklinik är ett sätt att hålla branschen på tårna även i de här frågorna, säger Maria Lundvall, branschansvarig på SLA-Svensk Djursjukvård.

Totalt 115 djursjukhus och kliniker nominerades av djurägarna. Bland de fem finalister som juryn utsåg fanns en stor spridning, både geografiskt och storleksmässigt.

– Det visar att kvalitet och kundnöjdhet inte hänger på storlek. Alla djurkliniker kan visa framfötterna och bli Årets Djurklinik, säger Maria Lundvall.

På lördag, den 23 april, kommer VeterinärMagazinet att tilldela sin utmärkelse till den som blir Årets Veterinär i samband med VeTa-dagarna i Stockholm. Vem det blir är ännu hemligt. Kandidaterna har framför allt nominerats av verksamma inom djursjukvården. Håll utkik!