Ny klinik öppnar i Vellinge

Ny klinik öppnar i Vellinge

Nu har Öresunds Veterinärklinik Vellinge slagit upp portarna. Bakom satsningen ligger veterinärerna Birgitta Lindblad (bilden), som har slutat på Evidensia Höllviken, och Dragan Panic från Öresunds Veterinärklinik.

Birgitta Lindblad och Dragan Panic äger kliniken till 50 procent vardera, men det är Birgitta som blir chef. Dragan kommer att fortsätta driva sin klinik i Malmö och arbeta i Vellinge en dag i veckan.

– Det här är den sjätte kliniken jag öppnar, men tidigare har ingen varit så här stor, säger veteranen Birgitta Lindblad.

Till sin hjälp får hon Mätta Hall, tidigare chefsveterinär på Evidensia Trelleborg, samt inte mindre än fyra erfarna leg djursjukskötare som följer med Birgitta från Höllviken.

– Vi börjar så, men på snart hoppas vi anställa ytterligare en veterinär, säger Birgitta Lindblad.

Hon väjer inte för det faktum att hon har fyllt 70, utan tycker det är självklart att satsa sparpengar och ta lån för att ännu en gång öppna eget.

– Jag känner mig inte färdig med jobbet. När jag slutade på Höllviken blev jag uppringd av djurägare på kvällarna, som undrade vart jag skulle ta vägen. Och när Dragan samtidigt kom med den här idén, kändes det helt naturligt. Han har fullt upp på sin klinik i Malmö, och många kunder i Vellinge-området, säger hon.

Samarbetet med Dragan Panic ger också en trygghet för personalen i Vellinge.

– Jag kan ju inte jobba i evighet. På det här sättet står inte allt och faller med mig, säger hon.

Birgitta Lindblad har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar, och har alltid varit road av kirurgi. Den nya kliniken är utrustad med allt en modern klinik ska ha, som operationsrum, tandrum, röntgen och eget lab.

Text: Ingrid Kindahl