First Vet sluter avtal med Sveland Djurförsäkringar

First Vet sluter avtal med Sveland Djurförsäkringar

– Under de senaste åren har vi sett en stigande ökning av veterinärvårdskostnader och en ökad djuromsorg i Sverige. Som försäkringsbolag är det viktigt att vi bemöter våra kunders behov. Genom FirstVet ger vi våra kunder möjligheten till ett digitalt rådgivningsbesök som ser till att sällskapsdjuren får kvalificerad vård till rimliga priser, säger Bob Zether, affärsutvecklingschef på Sveland Djurförsäkringar (bilden).

Sedan tidigare samarbetar First Vet med Dina Försäkringar, If, Moderna Försäkringar och Svedea. Samarbetena är av två typer, berättar David Prien, vd och grundare av First Vet:
– Vid den första typen utgår ersättning om kunden behöver åka till en klinik efter en första bedömning hos First Vet. Det innebär att vår tjänst blir attraktiv prismässigt om det räcker med en videokonsultation. Om konsultationen leder till veterinärbehandling som omfattas av djurets försäkring, ersätts kostnaden för FirstVets konsultation.
Den andra typen innebär att First Vets tjänst ingår i försäkringsbolagens erbjudande.
– I båda fall kommer försäkringsbolagen aktivt marknadsföra oss mot sina djurförsäkringskunder, säger David Prien.

First Vet sägs vara ett led i veterinärbranschens digitalisering. Utöver möjligheten till ett veterinärbesök via dator, lanserar First Vet en mobilapp där man kan filma och få konsultation med sin mobiltelefon. Kostnaden blir enligt David Prien en tredjedel av priset i jämförelse med ett vanligt fysiskt besök.