Han blir ny Sverigechef för Evidensia

Han blir ny Sverigechef för Evidensia

 

Evidensia Djursjukvård har anställt tre nya landchefer. Johan Wiklund (bilden) blir landchef för Sverige, Cecilie Ryan Yttreeide blir landchef i Norge och Michiel van Silfhout blir landchef i Nederländerna.

Av de tre är det enbart Michiel van Silfhout som är veterinär. Johan Wiklund har sedan 2012 varit vd för bygghandelsföretaget K-rauta och uppges ha lång erfarenhet som affärsutvecklare, marknadschef och inköpschef från dagligvaruhandeln och apoteksmarknaden. Enligt Evidensias vd Martin Tivéus är han en skicklig ledare med ett tydligt fokus på kundnytta.

– Oavsett verksamhet har min enkla filosofi alltid varit att nöjda och kompetenta medarbetare med rätt förutsättningar ger trygga och nöjda kunder, säger Johan Wiklund själv i ett pressmeddelande.

Cecilie Ryan Yttreeide kommer närmast från tjänsten som försäljningschef på Specsavers i Norge, och har tidigare varit vd för Buddy Norges ledande butik för djurtillbehör.

Michiel van Silfhout är veterinär utbildad vid universitetet i Utrecht, men har sin främsta erfarenhet från industrin, bland annat energibranschen.

De tre ska ersätta de tidigare landcheferna Mia Rådberg (Sverige), Sverre Seierstad och Jørgen Have.

Källa: Evidensia