Evidensia går samman med brittisk kedja

Evidensia går samman med brittisk kedja

Evidensia och brittiska IVC går samman och bildar Europas största veterinärvårdkedja. Det framgår av ett pressmeddelande från Evidensia.

Evidensia har sedan tidigare ca 180 djursjukhus och kliniker i sju länder i norra Europa. IVC, som liksom Evidensia har Wallenbergfamiljens riskkapitalbolag EQT som delägare, har sedan starten 2011 vuxit snabbt och har nu 315 kliniker över hela Storbritannien. Tillsammans bildar nu bolagen Europas ledande företag inom djursjukvård.

David Hillier, vd för IVC, kommer att bli koncernchef och Johan Wiklund, som har rekryterats från K-Rauta och tillträdde sin tjänst för bara några dagar sedan, blir ytterst ansvarig för verksamheten i Sverige.

– Det känns som ett naturligt steg att ta, vi har samma värdegrund och ambition. Tillsammans kan vi nu ta nästa steg och arbeta med förbättringar både för våra kunder och för våra medarbetare”, säger Johan Wiklund, Sverigechef Evidensia.

Därmed slutar Martin Tivéus på Evidensia efter bara några månader på sin post. Han uppges ha tagit en aktiv del i sammanslagningen.

– Vårt mål är att bygga den starkaste och mest respekterade veterinärvårdskedjan i Europa. En verksamhet som bygger på gemensamma värderingar med passion för djursjukvård, en tro på teamarbete samt respekt för individen och entreprenörskap. Evidensias starka geografiska närvaro i norra Europa tillsammans med IVC:s närvaro i Storbritannien kompletterar varandra väl och gör det möjligt för oss att utveckla ett dynamiskt nätverk av ledande kliniker som kommer att få stor nytta av vår gemensamma bästa praxis och förbättrad köpkraft”, säger David Hillier, vd för IVC.

Källa: Evidensia