Henriette Strøm till Lunds Djursjukhus

Henriette Strøm till Lunds Djursjukhus

Ortopeden Henriette Strøm har rekryterats till Lunds Djursjukhus och börjar sin anställning 1 juni. Hon kommer närmast från Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg.

Tidigare var Henriette Strøm lektor i ortopedkirurgi på universitetet i Köpenhamn. Hon är även steg 2-specialist i kirurgi. Hon är dessutom ordförande i NoVOS (Nordic Veterinary Orthopedic Society) och har även varit ordförande för den kirurgiska ämnesgruppen inom Evidensia i Skandinavien.

– Rekryteringen är ett led i vår strategi för framtiden. Vi bygger ut djursjukhuset och får en mycket större operationsavdelning med toppmodern utrustning och ett ytterst kompetent ortopediteam, säger Anne Heine, som är chefsveterinär vid Lunds Djursjukhus.

Henriette själv ser fram emot sitt nya arbete, eftersom Lunds Djursjukhus prioriterar utveckling och kvalitet samt fokuserar på personalens trivsel, inflytande på arbetet och individuell utbildning och utveckling.

– Alla ambitioner som djursjukhuset har var viktiga för mitt val. Jag ser fram emot att få vara en del av utvecklingen framåt och att bidra till alla initiativ inom utbildning, diagnostik och behandling som de nya faciliteterna ger möjlighet till, säger Henriette Strøm.

Läs mer om utvecklingen av Lunds Djursjukhus i nummer 4 av VeterinärMagazinet.

Text: Ingrid Kindahl