Djursjukhuset Gammelstad bygger om

Djursjukhuset Gammelstad bygger om

Spaden är satt i jorden för en stor ombyggnation av Evidensias djursjukhus i Gammelstad i övre Norrland. Projektet sägs få positiva effekter för många djurägare och även ge fler arbetstillfällen.

Djursjukhuset byggs både ut och renoveras, vilket gör att behovet att remittera minskar och därmed att fler djur kan få hjälp på hemmaplan och slipper åka vidare. När allt är klart får djurägare tillgång till utökad akutsjukvård, kirurgiska behandlingar och medicinska utredningar samt tillgång till avancerad bilddiagnostik i form av datortomografi, skriver Evidensia i ett pressmeddelande.

Genom smarta lösningar kommer djursjukhuset hålla öppet som vanligt under hela projektet, med jour dygnet runt och all verksamhet på plats alltid.

Djursjukhuset Gammelstad har funnits sedan 1989. Det är det enda djursjukhuset i övre Norrland som är bemannat dygnet runt. De mer än 23 000 patienterna årligen utgörs av privatägda djur och djur från företag och organisationer som Securitas, Flygvapnet och Polisen.