LifeAssays kliver in i Kina

LifeAssays kliver in i Kina

LifeAssays, ett innovationsföretag noterat på NGM-listan, har fått in en fot på den kinesiska marknaden. Ett av företags testsystem har godkänts av en kinesisk veterinärkedja med cirka 80 kliniker, enligt ett pressmeddelande.

– Under sommaren har vårt system genomgått ett antal tester av ansvariga inom Ba Bi Tang, en veterinärkedja med cirka 80 kliniker. Testerna har utfallit mycket väl och vi har nu officiellt kommit in på denna kedja. Målet är att vi ska växa vidare inom denna kedja och även bli en del av deras rutinpanel av blodtester. I dagsläget har vi etablerat oss i fem av djursjukhusen”, säger Anders Ingvarsson, vd i LifeAssays i pressmeddelandet.

Veterinärkedjan Ba Bi Tang eller ”Puppy Town animal hospital” på engelska, uppskattas omsätta motsvarande cirka 390 miljoner svenska kronor.

NGM-listade LifeAssays utvecklar, tillverkar och säljer diagnostiska system baserade på egna och patenterade teknologiplattform, MagnetoImmunoAssay (MIA). Företaget levererar system för analyser inom veterinärmedicin.

NGM står för Nordic Growth Market, ett företag som grundades i Sverige och är en börs för notering och handel med värdepapper i Norden.

Källa: LifeAssays