Metamorfosen klar för Lunds Djursjukhus

Metamorfosen klar för Lunds Djursjukhus

Det började med att djursjukhuset behövde byggas ut med 120 kvadratmeter. Och slutade med att hela Lunds Djursjukhus har genomgått en metamorfos.

Eftersom Lunds djursjukhus ägs av sin vd Karin Nordén (bilden) med familj, är organisationen platt och det var lätt att få alla beslut.

Lunds Djurdjursjukhus är ett fullskaligt sjukhus med vård dygnet runt. Den viktigaste specialiteten är ortopedi, och så har det varit sedan 60-talet när grundaren Rudolf ”Rulle” Lundberg, pappa till Karin Nordén, åkte till UC Davis i Kalifornien för att förkovra sig inom området.

För närvarande behandlar djursjukhusets kirurger och sköterskor bland annat frakturer, diskbråck, knän och alla typer av armbågsproblem på djursjukhuset. Med ny utrustning på plats planerar man att börja operera in höftproteser, och senare även armbågsproteser.

Ett annat specialområde är tänder, och i det splitternya tandrummet tronar två av Accesias Albertina-bord med snabbkopplingar för anslutning till el, tryckluft, vakuum och vatten. Dessutom sugs all skämd narkosgas ner i bordet och vidare ut genom slangar som har dragits genom bordet.

I planeringen av om- och tillbyggandet har en av de bärande tankarna varit att förbättra patientflödet genom sjukhuset.

– Nu kommer vi inte längre att behöva tacka nej till patienter på grund av begränsningar i lokalerna, säger Karin Nordén.

Text Ingrid Kindahl foto Andreas Hillergren

Läs en längre version av denna artikel i kommande nummer av VeterinärMagazinet.