Djursjukvård växande marknad i Nigeria

Djursjukvård växande marknad i Nigeria

VeterinärMagazinet träffade två veterinärer från Lagos, största stad i Nigeria, på WSAVA:s världskongress i Köpenhamn. De vittnade om en växande marknad för djursjukvård i Nigera, speciellt för smådjur.

Lagos är en stad som rymmer osannolika 26 miljoner invånare.

– Allt fler äger hund och katt och de efterfrågar mer och mer djursjukvård. Jag har fullt upp på min klinik, säger Tunji Nasir, DVM och kirurg.

Han driver sin egen klinik, vilket många veterinärer gör i Nigeria. Någon kedjebildning har ännu inte kommit igång. Men både han själv och hans kollega Kunle Abiade, som även han driver eget, bedömer att en större internationell aktör kan vara på väg in på marknaden.

Kongressen är i full gång i Köpenhamn. Uppemot 3 000 deltagare finns på plats, och evenemangen är många. Bland annat kommer professor Jens Häggström från SLU att tilldelas ett pris för sin hjärtforskning.

WSAVA är en världsomfattande organisation som omfattar drygt 100 andra organisationer för veterinärer. Organisationen representerar därmed omkring 200 000 veterinärer världen över. Syftet är att utveckla kunskapen om hälsovård och sjukvård för våra sällskapsdjur.

På bilden syns Tunji Nasir till höger och Kunle Abiade till vänster. I mitten VeterinärMagazinets chefredaktör Ingrid Kindahl.

Text Ingrid Kindahl