Agria i samarbete med FirstVet

Agria i samarbete med FirstVet

Agria Djurförsäkring inleder ett samarbete med den digitala veterinärtjänsten FirstVet. Djurägare till hundar, katter och smådjur kan helt kostnadsfritt få veterinärhjälp direkt i mobilen, surfplattan eller datorn. Det framgår av ett pressmeddelande.

Från den 1 oktober erbjuder FirstVet sjukvårdsrådgivning för alla hundar, katter och smådjur som är försäkrade hos Agria. Vid årsskiftet får även hästägare tillgång till tjänsten. Samarbetet innebär att djurägare kostnadsfritt kan ta del av FirstVets veterinärtjänst. De djur som behöver behandling remitteras till närmaste veterinärklinik med rätt kompetens.

– Det känns bra att erbjuda våra djurägare en modern, uppdaterad tjänst. Förutom att vi nu kan erbjuda högre tillgänglighet med längre öppettider, blir det enklare att kommunicera via videosamtal direkt i mobilen eller via datorn, säger Öystein Berg, chef för affärsutveckling på Agria.

I samband med lanseringen erbjuder Agrias sjukvårdsupplysning utökade öppettider – mellan 09-24 alla dagar i veckan. Från och med årsskiftet kommer även telefonrådgivning att erbjudas.

FirstVet samarbetar förutom med Agria bland annat även med Svenska Kennelklubben och Apoteket AB.

– Vi vill att FirstVet ska vara det naturliga valet för lättillgänglig och snabb rådgivning kring djurs hälsa. Det känns jättekul att Agria väljer oss som partner, eftersom vår tjänst nu erbjuds kostnadsfritt till så många djurägare, säger Lina Gruvstad, chefsveterinär på FirstVet (bilden).

De kostnadsfria videosamtalen avser rådgivning som gäller sjukdomssymtom eller skador som omfattas av försäkringen. Övriga samtal betalar djurägaren för själv. Exempel på icke kostnadsfria besök är beteenderådgivning, kostrådgivning eller förskrivning av recept för preventivvård.

Källa: Agria