VeterinärMagazinets medarbetare utgiven på engelska

VeterinärMagazinets medarbetare utgiven på engelska

Cecilia Lönnell, VMD och kunnig medarbetare i VeterinärMagazinet, har nu fått sin bok ”Träna hästen för framgång och hållbarhet” (Massolit 2016) utgiven i engelsk översättning i Storbritannien och USA. Den har då titeln ”Sport Horse Soundness and Performance” (Kenilworth Press/Trafalgar Square Books 2017).

Huvudfokus i boken är förebyggande av ortopediska skador, och en rad kända hästveterinärer medverkar som intervjupersoner och rådgivare. Bland dem finns Jonas Tornell och Charlie Lindberg, Peter Kallings som rådgivare till ett kapitel om otillåten medicinering och dopning, Sue Dyson i Storbritannien och Hilary Clayton i USA.

Därmed har endast tre svenska fackböcker om häst att blivit översatta och utgivna på något större engelskspråkigt förlag på 40 år. Närmast före var Kyra Kyrklunds och Jytte Lemkows ”Dressyr med Kyra” 1996 och dessförinnan Ingvar Fredricsons (även han veterinär) och Lars Sederholms ”Hästar och hoppning” 1976.

Den berömde amerikanska tränaren George Morris skriver i sitt förord att bokens tema, vad som är bäst för hästen, inte sällan glöms bort inom sporten.

Den svenska upplagan, ”Träna hästen för framgång och hållbarhet” har de senaste två åren tillhört kurslitteraturen i Ridsportförbundets ryttar(talang)utvecklingsprogram nivå 3 och ATG Hopp och Talang, där Cecilia Lönnell också har föreläst.

Cecilia Lönnells bok finns att köpa på exempelvis Adlibris och Amazon.