Väsby Djursjukhus blev Årets djurklinik 2018

Väsby Djursjukhus blev Årets djurklinik 2018

Det blev Väsby Djursjukhus utanför Stockholm som blev Årets djurklinik, meddelar SLA Svensk Djursjukvård. Vinnaren fick mer än 1500 röster.

Marie Jury, vd och leg vet samt delägare i Väsby Djursjukhus, var jublande glad när hon samlade alla sina medarbetare på djursjukhuset för att ta emot blommor och diplom av Anna Bornhammar, kommunikationsansvarig på SLA-Svensk Djursjukvård, som arrangerar priset.

– Det här är ett fantastiskt betyg för vår personal. Det de gör varje dag, de lyckas de med, och ser till att vi har ett stort antal väldigt nöjda kunder, säger Marie Jury till VeterinärMagazinet i en kommentar.

Det speciella med priset är att det är djurägarna som nominerar och röstar fram vinnaren i Årets djurklinik bland sex finalister, som har valts ut av en jury.

– Vi trodde verkligen inte att vi skulle vinna, för alla finalister är ju jättebra djurkliniker, säger en omtumlad Marie Jury.

Även hennes far Jannis Lundgren, som startade djursjukhuset som en liten klinik 1975 tillsammans med sin fru Inger Lundgren, var väldigt stolt.

– Att få ett sånt här pris är ju en oerhört stor ära, och det förpliktigar. Nu måste vi leva upp till det, säger han och betonar hur tacksam han är över att ha så många nöjda kunder.

Utöver blommor och diplom när vinnaren tillkännagavs den 10 april, kommer Väsby Djursjukhus även att firas vid VeTA-dagarnas bankett i Norrköping den 21 april.

Finalisterna i Årets djurklinik 2018 var – förutom Väsby Djursjukhus – Smådjurskliniken Din Veterinär Helsingborg, Lunds Djursjukhus, Aros Veterinärcentrum Västerås, Växjö Nya Djurklinik och Roslagens Smådjursklinik.

Text Ingrid Kindahl Foto Mikaela Wollin