Tina Knutas satsar på egen klinik i Barkarby

Efter många år som anställd beslöt Tina Knutas att starta eget. Både pappa och farfar var egenföretagare, nu går hon i deras spår och har öppnat Barkarby Djurakut utanför Stockholm.

Tina Knutas är leg djursjukskötare och var tidigare verksamhetschef på Evidensia Djursjukhuset Västerort utanför Stockholm. Men hon närde en dröm om att så småningom att starta en egen djurklinik.

Barkarby präglas av stor nybyggnad av bostäder och därmed stor inflyttning. Störst i Norden, enligt Tina Knutas. Det var en av anledningarna till att hon valde denna norrförort för sin etablering. Och så bor hon i närheten själv, förstås.

Sedan i maj i år står allt klart. Det tog tid att hitta lokalen, som behövde byggas om. Förhandlingen med fastighetsägaren tog ett halvår, sen började bygget baserat på de ritningar som Tina Knutas och hennes kolleger ritade och ritade om 15-20 gånger. Nu arbetar sju personer på Barkarby Djurakut, varav två veterinärer.

Öppettiderna är än så länge begränsade, men så fort Tina Knutas har rekryterat fler medarbetare ska kliniken ha öppet till 21 på kvällarna. Och patienterna ska kunna stanna över natten, övervakade av utbildad personal.

Läs mer om hur Tina Knutas startade Barkarby Djurakut i nästa nummer av VeterinärMagazinet, som utkommer i början av juli.

Text Ingrid Kindahl Foto Stefan Tell