Emma Henriksson gör internship på UDS

Emma Henriksson gör internship på UDS

Emma Henriksson är första djursjukskötaren att göra internship på häst på UDS.

– Hittills har UDS bara haft veterinärer på internship, detta är första djursjukskötaren i Sverige, berättar klinikchef Karin Holm Forsström.

Initiativet kom från två av djursjukhusets egna djursjukskötare.

– En av UDS legitimerade djursjukskötare kommer från USA och hon berättade att hon gjort ett internship på häst där och att det var väldigt givande. Så personalen tog själva upp att de tyckte att vi borde erbjuda det här också. Så det gör vi nu, konstaterar Karin Holm Forsström.

Emma Henriksson var den som knep tjänsten och hon ser sitt internship som en satsning på framtiden.

– Tjänsten är ett perfekt tillfälle att få prova på och lära mig mer inom alla områden. Jag kommer dessutom få ta del av och prova på forskning, i och med att jag ska skriva ett vetenskapligt arbete. Forskningsdelen är något jag tycker är särskilt roligt, dels eftersom det behövs mer forskning inom djuromvårdnad, dels för att jag funderar på att forska längre fram, när jag har arbetat ett tag.

Läs hela Maria Lindbergs artikel i VeterinärMagazinet nr 5 som utkommer v 44.

Foto: Göran Ekeberg