Nytt veterinärprogram i SVT

Nytt veterinärprogram i SVT

Oskar Nilsson, chefsveterinär på Djursjukhuset Sundsvall, är sakkunnig i SVT:s nya program ”Fråga veterinären”, som startar 20 februari. Programledare är Sofia Rågenklint, som tidigare har setts ibland annat Djursjukhuset.

Programmet ska ge inspiration och kunskap om husdjur, samt ge tips til djurägare vars djur drabbats av sjukdom eller olycka. Djurslagen är allt från guldfisk till häst.

Oskar Nilsson är laddad inför uppgiften:

− Det ska såklart bli spännande men också lite nervöst att jobba med tv. Det är helt nytt för mig, säger han i ett pressmeddelande inför programstarten.

− Jag älskar verkligen mitt yrke även om det är tufft och stressigt ibland. Djur ger så oerhört mycket till oss människor på många olika plan. För mig personligen är det svårt att känna mig riktigt hemma utan en hund som snusar bredvid i soffan eller sängen, säger Oskar.

Tittarna kan skicka sina frågor till programmet på adressen fragaveterinaren@svt.se.

− Hoppas verkligen att folk tar tillfället i akt att ställa massor av frågor, om både vanliga och ovanliga djur och sjukdomar så att jag får något att bita i, säger Oskar Nilsson.

Fråga veterinären sänds i 12 delar à 30 minuter. Läs mer om Oskar Nilsson och tv-programmet i VeterinärMagazinet nr 2/2019.

Källa: SVT