Agria lägger till Vethem som digital veterinär

Agria lägger till Vethem som digital veterinär

Agria erbjuder nu sina kunder även den digitala veterinärtjänsten Vethem. Sedan tidigare samarbetar Agria med FirstVet. Det innebär att Agrias kunder nu kan välja mellan två digitala veterinärer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sedan 2017 samarbetar Agria med FirstVet för digitala veterinärsamtal. Nu utökas möjligheten till digital djursjukrådgivning – från den 11 februari kan alla kunder som har sina hundar, katter eller hästar försäkrade i Agria välja mellan att kontakta FirstVet eller Vethem.

– Med detta ger vi våra kunder större möjlighet att själva välja leverantör av djursjukvård, precis som när de besöker en vanlig fysisk klinik, säger Agnes Fabricius, vd Agria Djurförsäkring.

Med Vethem bokar djurägaren ett videomöte via en app som laddas ned kostnadsfritt. Varje möte är maximalt 10 minuter.

Hidayet Tercan är vd för Vethem:

– Hos oss får djurägare snabbt rådgivning av en erfaren veterinär. De får hjälp att bedöma om fallet är akut, vad de kan göra för djuret medan de väntar på en tid på kliniken eller om djuret kan behandlas i hemmet. Med vår tjänst kan djurägare få svar på frågor som skapar en trygghet och lugn hos djurägaren.

Både Vethem och FirstVet tar emot samtal alla dagar mellan kl. 8-24. Samtalen är kostnadsfria och obegränsade för kunder i Agria.