Full fart på Södermalms nya klinik

Full fart på Södermalms nya klinik

Nu har Södermalms Veterinärklinik varit igång i två veckor. Nervositeten har börjat släppa, säger delägaren Morteza Asghary. Fem stora kirurgfall dök upp innan kliniken ens hade öppnat.

Som Morteza Asghary berättade i VeterinäMagazinet nr 6/2018 har han tillsammans med sin fru Malin Rasmusson gjort en ordentlig satsning genom att öppna en klinik på Södermalm i Stockholm – Sveriges dyraste adress, tror han själv. När de mot alla odds hittade en fastighetsvärd som var beredd att hyra ut till dem, fick de stå för hela ombyggnaden själva. Och de har satsat på det allra senaste inom ultraljud, labb och narkos.

– Vi har fått många remisser tack vare att Malin är duktig på att läsa ultraljudsbilder. Dessutom får vi många drop in-patienter. Södermalm är fullt av hundar och det handlar inte om små raser, säger han.

Det bekräftas när VeterinärMagazinet kommer på besök. Två enorma hundar linkar ut genom dörren efter behandling.

– Eftersom den ekonomiska satsningen är så stor har jag varit jättenervös, erkänner Morteza Asghary.

Men nu släpper det. Möjligen kan han oroa sig för att det än så länge inte har kommit in så många kastrationer – det är ju ofta där man bygger långvariga relationer med kunderna. Men det kommer, tror han.

Kliniken ligger i ett modernt hus på Bondegatan och vid första anblicken är det lite trångt vid receptionen. Men rum efter rum öppnar sig och allt är sprillans nytt. Prismässigt kommer Södermalms Veterinärklinik inte att satsa på lågpris, därtill är hyran för hög och utrustningen för dyr. Men så här i början har man lagt sig klart under de stora djursjukhusen.

– Så det gäller att få kunderna att förstå fördelarna med den moderna utrustningen. Men de verkar villiga att betala för det. De är glada att ha en klinik dit de kan gå till fots, säger Morteza Asghary.

Tillströmningen av patienter är så pass bra att Morteza Asghary planerar att anställa fler. Just nu är han och Malin de enda veterinärerna, och till sin hjälp har de tre sköterskor varav en är legitimerad. Drömmen är att anställa ytterligare fem sköterskor.

– Men det är svårt att hitta dem, säger Morteza Asghary.

Fast hoppas man ju alltid. Det han lockar med är en nybyggd arbetsplats ett stenkast från hipstertäta Nytorget.

Text och foto Ingrid Kindahl