TV-veterinär med folkbildarambition

TV-veterinär med folkbildarambition

– Det är viktigt att djurägare har kunskap om vad deras djur behöver för att må bra. Många sjukdomar hos djur beror på bristande kunskap hos ägarna. Inte minst när det gäller exotiska djur, som ofta lever i olämpliga miljöer. Vissa smådjur är också så billiga att människor köper dem på impuls utan att veta vad de har för specifika behov. Men utvecklingen går ändå åt rätt håll. Katter är ingen förbrukningsvara längre och fler och fler kaniner är försäkrade, vilket är väldigt positivt.

Det säger Oskar Nilsson, chefveterinär på Djursjukhuset Sundsvall, som just nu svarar på tittarfrågor i SVT:s nya program ”Fråga veterinären”, onsdagar 20.00 i SVT2.

Oskar Nilsson tog sin veterinärexamen 2009 och har precis firat tioårsjubileum med kurskamraterna från SLU.

Läs hela intervjun med honom i VeterinärMagazinet nr 2/19 som utkommer vecka 14.