Anders Albert Tegner nominerad till Årets Veterinär

Anders Albert Tegner nominerad till Årets Veterinär
Efter att ha arbetat många år som distriktsveterinär, öppnade Anders Albert Tegner en egen veterinärklinik som heter En djurklinik i Eslöv vintern 2018, tillsammans med sin sambo. På kliniken arbetar fyra personer varav tre är veterinärer. Anders Albert Tegner är bred i sin kunskap, men har ett extra stort intresse för kirurgi och ultraljud.
Utdrag ur nomineringstexten:
Vid 71 års ålder, när andra arbetar som konsulenter och njuter av pensionen, startar Anders en klinik! Jag har aldrig träffat en sådan genuin, ärlig och passionerad veterinär. Han har en gåva att förklara, lära upp, uppmuntra, bemyndiga andra att hitta sin dröm och har tålamodet att följa med hela vägen.
Genom att arbeta med Anders har jag lärt mig att det finns mycket stolthet i att vara ödmjuk, att veterinärer är en del av samhället och därför är vårt jobb så viktigt och givande. Han är min inspiration och jag skulle vara så glad om jag skulle kunna ge vidare det jag fått av honom. Efter ett väldigt intensivt arbetsliv har veterinären Anders Albert Tegner fortfarande förmågan att stanna upp och VARA för och med varenda djur och människa han träffar.
På bilden syns Anders tillsammans med kollegan Anya och en patient.