De öppnar ny hästklinik i Stockholm

De öppnar ny hästklinik i Stockholm

I dag, måndag, öppnas dörrarna till en Stockholms Hästklinik på Wallstanäs Gård i Rosersberg, norr om Stockholm. Entreprenörer är veterinärerna Emma Lindell (till vänster på bilden) och Katarina Brunstedt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kliniken ligger direkt utmed E4:an mellan Stockholm och Uppsala. Lokalerna är moderna och utrustade med röntgen och ultraljud, flerabehandlingsrum, ridbana, ridhus och longervolt under tak.

– Här har vi möjlighet att på en personlig och lite mindre klinik ta emot hästar för allt från veterinärbesiktning och hältutredning till tandkontroll och röntgen, säger Emma Lindell.

Hon har senast arbetat på Brunmåla Hästklinik, och har ett särskilt intresse för bilddiagnostik samt hästens hov och optimala hovfunktion. För närvarande vidareutbildar hon sig inom ISELP (International Society Equine Locomotor Apparatus), ett omfattande utbildningsprogram med fokus på bilddiagnostik. Sedan tidigare har hon vidareutbildning inom hud, hov, sporthästmedicin och besiktningar.

Klinikens andra veterinär och delägare, Katarina Brunstedt är en av bara 20 veterinärer i Sverige som har en examen i odontologi (hästtandvård) och får därmed göra avancerade åtgärder i hästens mun. Hon har även en internationell examen i veterinär kiropraktik. Katarina arbetade tidigare på Mälaren Hästklinik.

Förutom de två veterinärerna så förstärks teamet med legitimerade djursjuksköterskan Sofia (Fia) Österholm och veterinärassistent Emma Hallberg.

– Tillsammans med vårt lilla men starka team hoppas vi kunna arbeta upp en klinik där alla känner sig välkomna, oavsett om det gäller tävlingshästar eller hobbyhästar, säger Katarina.

Det har tidigare funnits en veterinärklinik i lokalerna, Scandinavian Equine Clinics, som ägdes av nu bortgångne veterinären Christopher Johnston.

– Att driva vår klinik i samma lokaler där Chris hade sin verksamhet känns särskilt fint då både jag, Emma (Lindell) och framförallt Fia arbetat med Chris genom åren. Vi har alla stor respekt för hans hängivenhet och vi strävar efter att driva ytterligare en framgångsrik veterinärklinik här på anläggningen, säger Katarina.

– Vårt perfekta läge i Rosersberg, precis vid E4:an, gör att vi även hoppas på mer långväga patienter, både från norr och söder. Det tar bara en och en halv timme till oss från både Gävle, Eskilstuna och Nyköping, säger Emma.