First Vet fortsätter expandera

First Vet fortsätter expandera

Nätveterinären First Vet har fått in investeringar på 18,5 miljoner euro, omkring 200 miljoner kronor. Bland dem som investerat denna gång finns riskkapitalbolaget Creandum, som tidigare satsat 53 miljoner i bolaget. Det skriver nättidningen Breakit.

Investeringsrundan har enligt Breakit letts av den kanadensiska pensionsfonden Omers Ventures. Enligt First Vets medgrundare David Prien ska pengarna användas till fortsatt internationell expansion. Sedan tidigare finns tjänsten förutom i Sverige också i Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Nu har man siktet inställt på USA, Tyskland och Frankrike – dock har man ännu inte bestämt i vilken ordning.

Med Omers Ventures i ryggen anser David Prien att First Vet nu kan satsa rejält.

–Tillsammans kan vi fortsätta att implementera våra ambitiösa planer och förbättra den globala veterinärindustrin”, säger han till Breakit.

First Vet-appen uppges nu ha omkring 200 000 registrerade användare. 2018 omsattes omkring 17 miljoner kronor (4 miljoner 2017) och det finns cirka 40 anställda. Antalet engagerade veterinärer sägs vara hundratals.