Ministern lovar mer pengar till djursjukvården

Ministern lovar mer pengar till djursjukvården

Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) har besökt Västerbotten för att diskutera veterinärbristen. I höstbudgeten har regeringen avsatt 15 miljoner kronor för 2020 och 2021, samt 20 miljoner kronor under 2022 för att säkra tillgången till veterinärer.

Regeringens intention är att alla djur får den vård de behöver, alla tider på dygnet och i hela landet. Enligt landsbygdsministern beror veterinärbristen delvis på att djurägare söker mer vård, att fler behandlingar kan genomföras och att utbildningsplatserna inte har anpassats till den utvecklingen.

– Vi ger pengarna till Jordbruksverket som kommer att fördela ut pengarna där behoven är som störst, sa landsbygdsministern till Svt.se

Hon besökte bland annat distriktsveterinärerna i Vännäs.

Källor: Regeringen, Svt.se