IVC Evidensia skickar veterinärer och djursjukskötare till Australien

IVC Evidensia skickar veterinärer och djursjukskötare till Australien

IVC Evidensia, där Evidensia Djursjukvård ingår, har beslutat att gemensamt gå ihop om att skicka veterinärer och djursjukskötare till Australien.

– Det bästa sättet vi kan bidra på är att erbjuda vår kompetens och vara fysiskt närvarande där det händer. Därför kommer vi finansiera ett team med veterinärer och djursjukskötare som arbetar i Australien minst fyra veckor i taget. Vi anser att det är enda rätta gensvaret från Europas ledande djursjukvårdkedja, säger David Hillier, IVC Evidensias vd.

Sommaren i Australien fortsätter i ytterligare fyra månader. Det innebär att bränderna sannolikt kommer att fortgå, så insatsen beräknas fortlöpa till i slutet av 2020. Koordinationen av djursjukvårdspersonal från IVC Evidensia sker i samarbete med företagets australienska kontakter för att garantera den mest passande hjälpen över hela perioden.

IVC Evidensia uppmanar nu sina veterinärer och djursjukskötare, i samtliga länder, att anmäla sig för att delta i hjälparbetet. Dessa kan hjälpa till där det behövs ytterligare kapacitet – exempelvis genom att verka i frontlinjen eller avlasta djursjukvårdspersonal på lokala veterinärkliniker, så de i större utsträckning kan medverka i räddningsinsatserna ute på fältet.

– Vår uppgift och vardag består av att ta hand om och ge djuren den vård de behöver. När en sådan här katastrof inträffar kan vi inte bara stå och titta på, bara för att det händer på andra sidan jorden, säger Evidensia Sveriges vd Johan Wiklund.

Genom veterinärvård kan IVC Evidensia ge sitt bidrag till att lindra de drabbade djurens lidande.

Källa: Evidensia