Evidensia desinficerar med ångmaskiner

Evidensia desinficerar med ångmaskiner

Med anledning av coronautbrottet har Evidensia köpt in flera desinfektionsmaskiner som säkrar smittskyddet på sina djurkliniker och djursjukhus.

I Evidensias hygienarbete ingår bland annat att regelbundet desinficera patientnära ytor och tagytor, alla ytor som vidrörs av händer. Nu i en situation som covid-19 säkras skyddet ytterligare. Evidensia har därför investerat i desinfektionsmaskiner som kan hantera virus även på mycket svåråtkomliga ytor.

–På så sätt trappar vi upp säkerhetstänket och omsorgen om våra medarbetare och dem som uppsöker Evidensia för vård, säger IVC Evidensias Hygiene Director Anna-Maria Andersson.

Desinfektionsmaskinerna bygger på torrångning med väteperoxid fritt från miljö- och hälsofarliga ämnen. En snabb och effektiv metod som dödar bland annat bakterier, virus och sporer på hårda och mjuka ytor inomhus. Ångningen kan antingen göras som första steg eller som slutdesinfektion. Väljer man det förra kan städpersonalen avsluta städningen med vanligt rengöringsmedel utan starka kemikalier.

–Maskinerna täcker in en stor yta och luftvolym på kort tid vilket gör att vi, i händelse av att vi får in coronavirus i våra lokaler, inte behöver hålla stängt längre tid än nödvändigt för desinfektion. På så vis kan vi garantera att Evidensia är fortsatt tillgängliga för nödvändig vård av sjuka djur även i dessa tider, säger Evidensia Sveriges vd Johan Wiklund.

De nya hjälpmedlen är nu utstationerade på de största djursjukhusen inom kedjan i Sverige. Där kan de enkelt användas på plats eller snabbt skickas ut vid behov av storskalig desinficering på Evidensias samtliga enheter.

Källa Evidensia