Sverige toppar ny rankningslista i djurskydd

Sverige toppar ny rankningslista i djurskydd

Särskilt bra betyg får djurskyddet för lantbruksdjur där Sverige tillsammans med Österrike ligger i topp, enligt djurrättsorganisationen World Animal Protection, en internationell djurskyddsorganisation.

Utöver Sverige når Danmark, Nederländerna, Storbritannien, Schweiz och Österrike totalt sett upp till rankningen ”B” som är den näst högsta och innebär att landet i fråga har bra djurskyddslagstiftning, men att det finns plats för förbättringar.

Men när man tittar på hur länderna rankas för djurskydd inom lantbruket är det endast Sverige och Österrike som når upp till den nivån. I rapporten uppmärksammas att svenskt djurskydd på många områden går längre än EU:s regler kräver.

– Vi har detaljregler för de flesta lantbruksdjur, vilket EU saknar. Sverige tillåter inte slakt utan bedövning, längre djurtransporter än 8 timmar eller svansklippning av grisar, för att nämna några områden där Sverige går före, konstaterar Roger Pettersson, generalsekreterare för World Animal Protection Sverige, i ett pressmeddelande.

Läs mer här.

Källa: ATL Foto: Frugan/Mostphotos