Anicura lanserar veterinär-app

Anicura lanserar veterinär-app

Nu lanserar Anicura sin app för veterinärtjänster, mitt i coronakrisen. Evidensia har haft sin tjänst minveterinär.se igång i något år. Sedan tidigare finns fristående FirstVet och Vethem.

Mitt i coronakrisen tar digitaliseringen jättekliv inte bara inom djursjukvården utan också inom humanvården och samhället i stort. När kraven på social distansering hårdnar blir videosamtal lösningen. I går rapporterade exempelvis FirstVet att antalet samtal från djurägare har ökat med 30 procent de senaste veckorna. Samtidigt rapporterar många djursjukhus och kliniker om vikande patientbesök och bokningar. Läs mer om det här på veterinarmagazinet.se inom kort.

Nu satsar Anicura på sin app för digital rådgivning med veterinär. Om det behövs får djuret remiss till närmaste veterinärklinik. ”Nu ser vi ett exempel på behovet av digitalvård. I coronatider har många djursjukhus runtom i Europa fått stänga ner betydande delar av verksamheten på grund av stängda samhällen och skolor samt riktlinjer för medarbetare att stanna hemma vid förkylningssymptom”, skriver Anicura i ett pressmeddelande.

I AniCuras app får djurägaren råd och vård av veterinär via antingen chatt, röstsamtal eller videosamtal. Symtom som kan bedömas är bland annat hud och päls, sårskador, magproblem, öron, tänder m.m.

–Vi ser goda möjligheter att upptäcka eventuell sjukdom på ett tidigt stadium så att vi kan undvika onödigt lidande för djuren och över tid hjälpa till att sänka kostnader för djurägarna, säger Sofia Landström Group Manager AniCura Online.

Plattformen för AniCuras app är framtagen i samarbete med Doktor.se, en aktör inom digital vård för människor.

Veterinärvård i mobilen är ett bara ett första led i en större digital satsning som AniCura genomför.

–Vi vill förenkla djurvården. I appen kommer djurägare framöver kunna finna allt som är viktigt för sitt djurs hälsa. Appen kopplar ihop vad som sker fysiskt på klinik med vad man behöver för att ta hand om sitt djur hemma. Information att ha till hands men också för att dela med andra veterinärer när man flyttar eller är på semester, säger Sofia Landström.

Foto: Anicura